• Zaterdag 11 mei kwam Hertha op bezoek, uit hadden we nog 1 1 gespeeld wat verdiend was maar vandaag kwam er een Hertha dat nog vol op mee doet voor een plek in de nacompetitie voor promotie dus dit zou een heel andere wedstrijd zijn voor hun. Dit wetende heb ik door genomen met de spelers en hun op hart gedrukt dat Hertha vol voor de winst zouden gaan en dat ze de laatste tijd goede resultaten haalde. In de 3de minuut was er een kans voor Reinout die de bal niet goed geplaatst in schoot op terug leggen van Thimo. In de 5de minuut een aanval van SVM een goede pass van Reinout op Thimo die de kans beheerst afrondde 1 0 voor SVM. Tot de 27ste minuut ging het spel op en neer zowel mogelijkheden voor Hertha als voor SVM. Hertha kwam steeds beter in hun spel omdat hun middenvelders teveel vrijheid kregen van onze middenvelders waardoor de spitsen van Hertha ook steeds gevaarlijker werden. In deze minuut liep,Wessel liep niet mee met zijn man waardoor het 1 1 werd en dat zagen we verleden week ook van onze spelers waardoor de tegenstander makkelijk kan scoren. In de 31ste minuut goede pass van Mark op Marcel die ging alleen op de keeper af maar zijn schot belandde op de lat. In de 36ste minuut vergaten we mee te lopen met diepgaande spits die 1 2 maakte, in plaats van 2 1 voor sta je 1 2 achter. In de 39ste minuut slecht verdedigen op de achterlijn dan moet tegenstander met bal en al over de achterlijn en de 1 3 was een feit. In de 41ste minuut grote kans voor Wessel na een goede aanval maar hij schoot te gehaast naast en in de 42ste minuut aanval,Hertha weer niet meelopen en het stond 1 4 inplaats van 2 3 de rust in. In de rust aangegeven waar het mis gaat en vol goede moed de 2e helft in maar in de 46ste minuut gingen 2 verdedigers naar 1 aanvaller en hierdoor belande de bal bij de vrijstaande aanvaller en het stond 1 5. In de 50ste minuut grote kans van dichtbij voor Thimo maar schoot hoog over en in de 52 ste minuut weer kans voor Thimo hij had een lob moeten doen over de keeper maar nam de bal verkeerd mee waardoor kans verloren ging. In de 53ste minuut laten we ons makkelijk vanaf het middenveld passeren en de 1 6 was een feit. In de 68ste minuut nog kans voor Kars ging alleen op keeper af ging er langs maar schoot te gehaast de bal over. Thimo en Kars hadden in deze situatie moeten kijken en rustiger moeten zijn aan de bal. Vanaf de 68ste minuut ging het op en neer Hertha raakte nog 2 keer de lat en Thijs had goede reddingen maar wij maakte de verkeerde keuzes in onze mogelijkheden anders hadden we ook nog kansen kunnen krijgen. Tuurlijk speelde Hertha frivool en leuk voetbal en was de winst verdiend maar het is geen Europese topploeg maar gewoon een 4de klasse ploeg. Hertha speelde met opkomende backs en inzakkende middenvelders waardoor er ruimte ontstaat voor de opkomende backs we hebben het hier over gehad maar om het dan uit te voeren zoals is gewoon nog moeilijk voor de meeste spelers omdat onze spelers nog niet zover zijn omgezet situaties te lezen en dan goed te praten met elkaar wat te doen. De uitslag lijkt weer als je niet geweest bent dat we helemaal niet mee deden in deze wedstrijd maar elke wedstrijd hebben wij nog genoeg kansen gecreĆ«erd alleen niet benut maar elke wedstrijd geven we te veel doelpunten weg aan de tegenpartij door niet goed te dekken, de situatie verkeerd inschatten en laten ons veel te makkelijk laten verrassen waardoor we elke keer tegen doelpunten aanlopen die misschien voor 50% voorkomen hadden kunnen worden. Ik zie wel degelijk verbetering bij iedereen ten opzichte van begin van seizoen. We weten nu zeker dat we nacompetitie in gaan voor degradatie dus moeten we zorgen dat de laatste 2 competitiewedstrijden met goed moraal van het veld stappen om met een goed gevoel te beginnen aan de nacompetitie. Nogmaals ik en de staf heb er alle vertrouwen om die nacompetitie goed af te sluiten en als dit lukt dan heeft het team een puike prestatie geleverd. Al die fouten die we maken hoort bij het leerproces want 80% van het team staat voor het eerst in een 1e elftal. Weer goed trainen deze week en op naar de volgende tegenstander wat ook weer moeilijk wordt omdat Voorwaarts ook nog vol in de race is voor promotiewedstrijden.