• De ‘grote schoonmaak’ is een Nederlandse traditie die aan het einde van de winterperiode wordt uitgevoerd. Als de eerste zonnestralen het huis in komen en de huisvrouwen uit Hollandsche Rading, Westbroek en Maartensdijk daardoor kleine stofdeeltjes zien opwaaien, ontstaat de onbedwingbare drang om het hele huis en alles wat daar bij hoort eens goed in te soppen.

    Gelukkig zijn niet alle SVM3 spelers belast met de traditionele sop- en sponsneigingen van de lokale poetsvrouwen. Door de stabiele balans tussen etnische, affectieve en voetbaltechnische geaardheid heeft het cultteam van SVM een bredere blik op de kleine stofdeeltjes die zij ieder weekend zien opwaaien in wedstrijd verband.

    Zo ook op vrijdagavond 10 februari 2023 toen scheidsrechter De Bruin voor de laatste keer zijn fluit beroerde en afscheid nam van SVM3 dat met een 3-2 overwinning veld 1 van Sporting ‘70 verliet. In een episch gevecht met de tegenstander, zichzelf en de bal trokken de culthelden van SVM3 aan het langste eind dat al voor de wedstrijd door Elio en Thimo verwachtingsvol was ingezeept.

    Met de overwinning plaatste SVM 3 zich voor een plek in de subtop. Na afloop was er een multicultureel douchediner met mr T. die liet zien dat de Brazilian wax verdacht veel lijkt op de Hollywood, etaleerde Saber - dit keer zonder gordel - dat er naast aardappelen en pannenkoeken ook andere smakelijke gerechten zijn zoals chelo kabab, khoresht (een stoofpot met Perzische rijst), aash (een dikke soep), kookoo (omelet met groente), plov (witte rijst met vlees en/of groenten) en een variëteit aan salades, brood en dranken.
    Het onweerstaanbare toetje werd echter verzorgd door de Franse patissier Jesse die in de laatste 10 minuten het winnende nagerecht serveerde.

    De mannen van SVM 3 lieten zich na afloop ongegeneerd insoppen door de meegereisde groupies. Die konden zo een nieuwe betekenis geven aan het begrip ‘grote schoonmaak’ voor de huisvrouwen uit Hollandsche Rading, Westbroek en Maartensdijk.