• Verwardheid is een psychische gesteldheid waarbij iemand zich niet meer kan oriënteren. Het gevolg hiervan kan zijn dat de persoon de controle over zichzelf en de situatie kwijtraakt. Vaak wordt verwardheid in één adem genoemd met delier, een psycho-organische vorm van verwardheid die wordt veroorzaakt door een lichamelijk ziektebeeld of een stof, zoals alcohol.

    De oorzaak van de opperste verwardheid bij SVM 4 in de app afgelopen week is nog steeds niet helemaal duidelijk. Sommigen wijten het aan de uiterste trainingsarbeid die iedere week het lichaam van de spelers op scherp zet. Anderen zijn ervan overtuigd dat het gebruik van genotsmiddelen een bepalende rol speelt.

    Feit is dat de SVM-clubarts voldoende zorgwekkende symptomen bij het team herkende om het merendeel van de spelers af te keuren en een intensieve behandeling in te zetten.
    De spelers die echter konden ontsnappen aan fixatie en een fikse dosis haloperidol zochten hun heil bij een invalbeurt in SVM 2 waar Tom en Coen de scepter zwaaien en die - uit voorzorg - de hele wedstrijd tegen Hercules angstvallig vasthielden.

    De wedstrijd eindigde in een puntendeling dankzij de SVM 4 invallers die na afloop met hetzelfde busje werden opgehaald als waar ze mee waren gebracht.