• Op 17 september 2022 stond het derde bekerduel van SVM3 op het programma tegen ’s-Graveland. Het team van ‘s-Graveland had dit seizoen nog geen doelpunt gescoord maar dat was geen reden voor optimisme. Sinds 2020 won ’s-Graveland meer dan 80% van haar wedstrijden volgens de statistieken en verloor het bijna geen wedstrijd. Met een solide voorbereiding en een volledige en topfitte selectie verliet SVM kleedkamer 1 waarna het noodlot toesloeg.

  De indringende geur van vers gemaaid gras werd menig speler teveel en veroorzaakte een allergische reactie. Meerdere spelers kregen daardoor last van een acute mastopathie nog voordat - de altijd stipte - scheids Kensenhuis voor het eerst zijn fluit bespeelde.
  De in allerijl aangerukte zoogcompressen (bij Jumbo slechts € 2,27 voor 30 stuks) konden de vloed niet dempen waardoor de gewatteerde wintershirts (uit de Beltona Best collectie) al doorweekt waren voordat er een bal was geraakt.

  ’s-Graveland profiteerde direct van het fysieke ongemak bij SVM, pakte het initiatief en de bal (een Derby Star TT classic, sponsored by SVM2) en kreeg de leiding dankzij een strafschop.

  In de rust werd de mobiele Vevor Melkmachine (met draagbare vacuümpomp 1440 tpm, stuurwiel en dubbele handgrepen) aangerukt om het laatste ongemak te verhelpen. Vervolgens nam de aanvoerder de leiding om in de rust met een scrum sessie de eerste helft te evalueren en verbeterpunten te implementeren.

  Een herboren SVM nam na rust het initiatief, het balbezit, het risico (vakkundig afgedekt door sponsor Duo-Visie) en de benen, kreeg de beste kansen maar verliet vocht- en puntloos veld 2.

  Dit verslag bevat product placement