• Mist ontstaat door afkoeling van vochtige lucht tot onder het dauwpunt of door menging van koude met warme vochtige lucht. De termen “Nevel” en “Mist” worden vaak verward. Bij nevel is de concentratie van de waterdruppels in de lucht lager in vergelijking met mist. Hoe meer waterdruppeltjes er in de lucht zitten, hoe hoger de concentratie, en hoe meer de waterdruppeltjes het zicht beperken.
  Als de zichtbaarheid hoger ligt dan 1.000 meter dan spreken we over nevel. Pas bij een zicht kleiner dan 1 kilometer spreken we over mist. Wanneer de zichtbaarheid beperkt is tot onder de 200 meter spreken we van dichte mist en bij een zichtbaarheid kleiner dan 50 meter gaat het om zeer dichte mist.

  Er was op 3 november 2021 onmiskenbaar sprake van een extreme vorm van zeer dichte mist op Sportpark Berestein waar SVM de strijd aanging met het O23-1 team van SC ’t Gooi.
  Scheidsrechter Saalberg - invaller voor de door Bram geadoreerde, maar geblesseerde Patricia - was de enige man op het veld die vanaf de middenstip beide doelen kon zien.
  Voor de overige aanwezigen was - ook zonder ooglapje - het zicht beperkt tot de eigen schoenen hetgeen een unieke voetbalavond opleverde.

  SVM excelleerde voor het eerst dit seizoen in beide helften van de wedstrijd. De ‘kop op de schoenen’ houding bleek de perfecte oplossing voor het beperkte zicht op de bal voor de ploeg uit Maartensdijk. Door die onconventionele houding bleef de ploeg van ’t Gooi de volledige 90 minuten uit het zicht van het ontketende SVM JO23 team.
  Het Nielsen trio verzorgde als vanouds de opbouw van achteruit waarna de invalspitsen het doel van ’t Gooi onder vuur namen.
  Uiteindelijk bepaalde scheidsrechter Saalberg de eindstand op 3-0 waarna in de kleedkamer het ‘hoofd-schouders-knie-en teen’ lied werd ingezet als ode aan de ziekenboeg.