• Een wasmiddel is een middel dat aan water wordt toegevoegd om bijvoorbeeld textiel te reinigen, ook wel wassen genoemd. In de jaren zestig bevatten wasmiddelen fosfaten. Die veroorzaakten milieuverontreiniging, doordat fosfaten algen in de zee voeden. De Noordzee kreeg daardoor een algenoverschot en daarom zijn sinds 1990 vrijwel alle textielwasmiddelen in Nederland fosfaatvrij.
    De algengroei op de tribune van SVM neemt echter nog steeds toe en kende een ongekende piek voor de wedstrijd tegen Scherpenzeel.

SVM2 betrad veld 1 als herboren nadat Saestum de handdoek in de ring gooide en vrijwillig het degradatiespook omarmde. Daarmee behaalde SVM2 haar eerste competitiedoelstelling en moest het op zoek naar een nieuwe uitdaging: “DOVO is next”.

Zonder de niet-Westerse inbreng van de week ervoor won het team opnieuw een diversiteitstrofee vanwege de basisplaatsen voor andere exotische minderheden.
    Zo arriveerde de ‘drummer van de Donbas’ net op tijd om het publiek, de - altijd solide - scheids Optekamp en de keeper van Scherpenzeel te vermaken.

Net als de week ervoor kwam SVM eenvoudig op voorsprong. Aanvoerder Martijn - aka de Witte Reus en vernoemd naar het gelijknamige wasmiddel - scoorde volledig fosfaatvrij met het hoofd op aangeven van Jesse de 1-0.
    Die mijlpaal - het eerste kopdoelpunt na de winterstop - leverde hem een tegoedbon op van zijn tolerante teamgenoten voor 90 wasbeurten. De eerste daarvan werd direct na de wedstrijd - in besloten kring - genuttigd.
    Scherpenzeel bedankte vriendelijk voor de eer en vertrok met 3 punten en een 1-3 winst.