• IJspegels ontstaan doordat water, meestal van smeltende sneeuw of ijs, dat over een rand druipt geleidelijk weer bevriest. Door het druipende water langs de ijspegel wordt deze steeds langer. IJspegels kunnen dus alleen ontstaan als er sprake is van een temperatuur-verschil tussen de smeltende sneeuw en de ijspegel.

Afbrekende en naar beneden vallende ijspegels kunnen gevaarlijk zijn. Met name grote, en dus zware en soms zeer scherpe pegels kunnen bij mens en dier ernstige penetrerende wonden veroorzaken.

De man die in de wedstrijd tegen VVA ontsnapte aan een ernstig penetrerende wond van een pegel was VVA keeper Wiebe Hendriks, een volle achterneef van Hélène Hendriks, de Nederlandse televisiepresentatrice en voormalig hockeyster die met twee zussen als drieling geboren werd.

Aanvoerder Martijn, die geen openingszin nodig heeft, scoorde in de eerste helft van de wedstrijd met een loepzuivere penalty.
    De pegel die keeper Hendriks bijna een ernstig penetrerende wond bezorgde was afkomstig van de voet van Sam, bekend van de openingszin: “zeg maar Beckers, dan krijg je wat lekkers”.

Het tweede SVM doelpunt van de middag was het begin van een strijd tegen de klok om alsnog de gelijkmaker op het bord te zetten tegen de tot het uiterste getergde ploeg van de kersverse VVA trainer Van Roekel.
    Die missie onder leiding van Colin - vanavond in Westbroek te herkennen aan de openingszin “ik ben Beek en voelde dat je naar me keek” - slaagde uiteindelijk niet waardoor SVM ternauwernood aan het kortste einde trok.

Met 2 doelpunten in de pocket, 2 nieuwe aspirant backs, 2 assists van Thimo, 1 TikTok account en een compliment voor scheids Optekamp verliet SVM2 veld 1 met nieuwe inspiratie voor een avondje Tent in Westbroek.