• Op 12 november jl. heeft het kabinet strengere coronamaatregelen aangekondigd om coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen.
  Die regels gelden vanaf zaterdag 13 november om 18:00 uur en dus had SVM JO23 - met de aftrap om 15:15 uur – de laatste mogelijkheid om het publiek op de SVM tribune te vermaken.

  Het massaal toegestroomde publiek werd opgejuind door Rodrigo, onder het grote publiek beter bekend als ‘de vogelverschrikker van de Pampas’. De cultheld van het amateurvoetbal arriveerde met drums, fakkels en een goed humeur om de revanche tegen het altijd lastige Hoogland op te fleuren. De ‘Hoes from Hoogland’ arriveerden met de op 1 na sterkste formatie op het Sportpark Van Eck waar ze werden opgewacht door ‘the man with the golden gun’, beter bekend als de vaccinatie sjamaan van Westbroek, waarover later meer.

  Zoals verwacht domineerde SVM de eerste helft en tekende 1 van de Nielsen zonder rode kaarten voor de openingstreffer na een feilloze combinatie met Lucas, Martijn en de geductapete leasekracht Jesse. Hooglanders zijn dankzij hun dikke vacht geschikt om jaarrond als grote grazer te worden ingezet.
  In Nederland zijn ze dan ook niet alleen te zien op de voetbalvelden maar ook veelvuldig te zien in natuur- en recreatiegebieden.

  De grote grazers scoorden vlak voor rust de gelijkmaker. Het grote herkauwen van Hoogland was ze echter niet gegund door de vlijmscherpe counter die aansluitend werd afgerond door de genaturaliseerde Zimbabwaanse gastspeler die SVM de winst in de eerste helft bezorgde.
  De winst in de eerste helft kreeg extra glans door enkele feilloze combinaties, de sterke invalbeurt van Bram en de vele VAR momenten in de tweede helft.

  De winst triggerde de sjamaan van Westbroek. Die kon zijn vaccinatiedwang niet langer onderdrukken. Gewapend met zijn golden corona gun ging hij op jacht naar de laatste horde ongevaccineerden. Hij achtervolgde onder andere scheidsrechter Lamers en wedstrijdsecretaris Huigen tot in de kantine waar de sjamaan van Westbroek ze kunstmatig insemineerde, zijn excuses aanbood en op een bezemsteel de terugreis naar huis aanvaardde.