• De kogel is door de kerk wordt gezegd als er (meestal na lang overleg) ergens een beslissing is genomen; de knoop is (eindelijk) doorgehakt.
    Sommige spreekwoordenboeken vermelden dat deze uitdrukking voortkwam uit de ongeschreven regel om bij gevechten uit respect kerkgebouwen te ontzien. Als een vijand deze regel overtrad en ook om en in de kerk ging vechten (en daar dus zijn kogels ook afvuurde), werd dat als zeer onbeschoft gezien.

    Het belette de overtuigend atheïst en tamelijk onbeschofte Casper niet uit een dood spelmoment een kogel af te vuren richting de kerk aan de Dorpsweg. Die trof echter geen doel en belandde met het kenmerkende Zandvliet dipje in de linker kruising – voor de kijkers rechts – van de VSC-doelman. Het werd de start van de inhaalrace voor SVM 4 dat al vroeg in de wedstrijd op een 0-2 achterstand kwam.

    De gelijkmaker hing in de slotfase in de lucht en belandde uiteindelijk op de voet van Thiago. Die anticipeerde uiterst rationeel en aarzelde om de bal af te leggen op de linkervoet van Bram die dat ledemaat uitsluitend gebruikt voor de bediening van de koppeling in zijn Opel Corsa.

    Met complimenten voor scheids Cloo, de sportieve VSC squad, de fameuze redding van keeper Niels en de topinzet van invallers Jaap, Thimo en Robert sluit SVM niet alleen een topseizoen af maar ook het strikte sportdieet met 16 broodjes frikandel, 14 patat, 6 bittergarnituren en 13 kannetjes bier.