• Voetbalclub EDO heeft misschien wel het meest besproken amateursportveld van heel Nederland. Als enige voetbalclub in de Nederlandse competitie deelt EDO de velden op sportcomplex Overvecht-Noord met de Utrechtse Rashonden Vereniging (URV).

  Het gevolg laat zich raden. Spelers, staf en het meegereisde publiek van SVM 3 kregen bij aanvang van scheids El Hadef een rol hondenpoepzakjes. Zo werd vooraf het veld ontdaan van de enorme hoeveelheid hondendrollen die de telgen van de Utrechtse Rashonden Vereniging hadden achtergelaten. Het sterrenteam liet opnieuw haar maatschappelijke bijdrage zien aan - alweer de 21e - Landelijke Opschoondag.

  Het is lastig om het beeld van een ideale hondendrol te schetsen. Dit hangt namelijk af van de voeding die een hond krijgt en daarnaast verschilt iedere drol ook per hond. Met behulp van de volgende factoren kregen de spelers richtlijnen waar je op moet letten bij het beoordelen van de ontlasting van een hond: 1. Geur (een echt penetrante geur kan wijzen op een stoornis van de spijsvertering), 2. Consistentie (een goede hondendrol is een stevige drol die in stukjes kan breken, maar niet helemaal uit elkaar valt bij het raken van de grond), 3. Hoeveelheid (De grootte van de drol hangt samen met de grootte van de hond en de voeding), 4. Frequentie (Poept de hond de ene dag meerdere keren en de volgende dag helemaal niet? Dan is er iets niet in orde), 5. Slijm (Wanneer er een slijmlaag om de ontlasting van jouw hond zit kan dit duiden op giardia of een ontsteking in de dikke darm. Een normale hondendrol moet je gemakkelijk op kunnen rapen en mag geen spoor op de ondergrond achterlaten.) en 6. Kleur (Een normale hondendrol is chocoladebruin van kleur. Heeft de drol witte vlekken (of langere witte slierten) dan kan dat erop wijzen dat een hond wormen heeft).

  Na deze ongebruikelijke warming up en het verjaardagslied voor oma Karin werd de wedstrijd en het bijbehorende wedstrijdplan van SVM 3 gestart.
  Met opnieuw meedogenloos voetbal, flitsende combinaties en genadeloze tackles werd de eerste helft beëindigd met 1-3 in het voordeel van SVM door een penalty van Owen, een inschuiver met de linker van Niels en nog een bekeken doelpunt van Robin die later die wedstrijd zijn voetbaltenue inruilde voor een judo pak en met een ouchi gari een wazari, gele kaart en een tijdstraf scoorde.

  EDO dreigde de 2e helft nog langszij te komen maar dankzij de weergaloze combinatie van alle 14 spelers die Niels opnieuw afrondde werd de wedstrijd afgerond met een 3-4 zege voor de cultploeg uit Maartensdijk. Na afloop volgde opnieuw een succesvolle zoektocht over het veld. Dit keer was die niet gericht op honden fecaliën maar op het ontbrekende stuitje van Daan.

  @svm3_

  Voor de derde keer weet SVM 3 de punten mee naar huis te nemen mede danzij deze penslty van Owen❤️ #foryoupage #soccer #SVM3 #coach #talent #fyp #dutch #dutchfyp #foryou #fypシ #voetbal

  ♬ som original - neka