• Een rollator is een hulpmiddel bij het lopen voor ouderen en mensen die vanwege een lichamelijke beperking slecht ter been zijn. De rollator biedt steun, waardoor de gebruiker minder gauw valt. De rollator werd in 1978 uitgevonden door de Zweedse Aina Wifalk, maar werd echter pas in 1987 in Nederland geïntroduceerd.

    Het was daarom wonderlijk dat decennia later de laatste man van SVM in 2020 nog steeds de voordelen van dit hulpmiddel niet had ontdekt. Achterin konden de collega’s in de eerste helft de gaten niet dicht lopen voor de strompelende bejaarde. Toen Zwaluwen aanbood om met een man minder te gaan spelen was de maat vol voor de teamleiding en kon hij thuis de rollator - een design Rollz Flex met jeans bekleding - alsnog ophalen.
    Jesse miste marginaal de kopbal van de dag. Daarna was de aandoenlijke smeekbede in de rust van Lenny (“alsjeblieft gun mij die plek”) overtuigend genoeg om het centrale duo te versterken met het trainingsbeest van Maartensdijk en omstreken. Die liet zien dat er geen tegendoelpunten hoeven te vallen en hield wel de 0 in de tweede helft.

    In die tweede helft keerden de kansen en pakte SVM alsnog het initiatief. Dat leverde meerdere doelrijpe kansen op, mede doordat grens De Valk een beslagen bril opliep in het druilerige weer. Het onnavolgbare trial and error wisselen van de teamleiding leverde een invalbeurt op voor beide Marks. Die slaagden er na 45 minuten in een passend shirt te vinden na een intense zoektocht op het complex. De tweede helft kende 2 hoogtepunten
    Thimo maakte opnieuw zijn reputatie waar als afmaker en rondde een strakke pass af van Mark met de korte kuiten en Colin ontdekte daarna dat je ook zittend hoofd, schouders, knie en teen kan uitvoeren.

    De mannen van Zwaluwen gingen er uiteindelijk vandoor met de winst. SVM profiteerde echter van de gelukzalige ervaring van de tweede helft en zette dat voort in de kleedkamer die na afloop vlekkeloos werd opgeleverd.