• “Als je op balbezit speelt, hoef je niet te verdedigen, want er is maar één bal” volgens Cruyff en SVM3 begon met die instelling aan het bekertreffen tegen Huizen. Zonder bal kan de tegenstander niet scoren en dat is de basis van het nieuwe SVM3.

De ambities van SVM3 voor dit seizoen zijn opgeschroefd. Vorig seizoen stond in het teken van niet degraderen en dat lukte zonder moeite.
    Dit seizoen heeft het team een selectie van 14 spelers, heeft het geen ballast meer van de spelers uit 2, en kan het een beroep doen op de All-Star invalpool en het team gaat dus vol voor tenminste 2 prijzen en 2 motto’s:
    1. niet denken, maar passen, niet afwachten maar aanbieden en onze man aan de bal moet binnen 1 seconde kunnen rekenen op tenminste 2 aanspeelpunten;
    2. positief coachen: ook als het tegen zit … en liefde voor elkaar en voor de scheids …

Dat laatste punt ‘liefde voor de scheids’ werd ingeleid door Dirk die scheids Lamers al voor de wedstrijd innig knuffelde en met hem geëmotioneerd herinneringen ophaalde aan zijn laatste ontmoeting met hem op veld 1 op het piekpunt van de paringstijd voor bronstige herten.

Met hulp van All-Star Sadi, debutant Owen en een topfitte Jesse werd het treffen op veld 1 de wedstrijd van de dag zonder gezeik, zonder kaarten, maar met publiek en met de punten mee naar huis.
    Speler van de dag werd Robert die beide doelpunten scoorde op de voet gevolgd door keeper Niels die opnieuw - net als vorig seizoen - de redding van de dag liet zien.

SVM 3 wil ook andere teams helpen en organiseert komend seizoen op maandag- en woensdagavond de cursus “hoe win ik een wedstrijd op veld 1”.
    De eerste inschrijvingen zijn inmiddels binnen.