• Scheidsrechtercommissie

  De scheidsrechtercommissie houdt zich bezig met de inzet van scheidsrechters op het veld.

  Aanspreekpunt: Evert Boshuis

  scheidsrechtercommissie@svmmaartensdijk.nl

 • Ben jij onze nieuwe scheidsrechter?

  STA JIJ JE MANNETJE? 

  Wij zijn op zoek naar 6 nieuwe scheidsrechters (m/v) en misschien wel naar JOU!


  De scheidsrechter is een essentieel onderdeel van voetbal. Hij of zij speelt een belangrijke rol op én buiten het veld. De scheidsrechter helpt mee aan een sportief en eerlijk verloop van de wedstrijd. Wil jij eraan bijdragen dat het plezier in het voetbal voorop blijft staan en dat beide teams met een glimlach het veld af stappen? Meld je dan aan als scheidsrechter bij SVM en je kunt in seizoen 2020/2021 meteen beginnen met fluiten!

  Elk jaar worden er 750.000 voetbalwedstrijden gespeeld. Bij al die wedstrijden is een scheidsrechter nodig. Zij leiden de wedstrijd in goede banen en dragen zo bij aan de ontwikkeling van voetballers en de voetbalsport.

  Ook jij kan scheidsrechter worden! Jij kunt de leiding krijgen over wedstrijden van de allerjongsten, maar ook over wedstrijden van de senioren. Die keuze is volledig aan jou.

  PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

  Als scheidsrechter kun je jezelf op persoonlijk vlak sterk ontwikkelen. Je leert onder meer snel beslissingen te nemen en vervolgens deze beslissing ook uit te leggen en (non-)verbaal communiceren. Zaken die voor een scheidsrechter van belang zijn, maar ook naast het veld goed van pas komen.

  Vind jij het leuk om ervoor te zorgen dat kinderen en volwassenen op een sportieve en plezierige manier met elkaar de strijd aangaan?
  Meld je dan aan! De scheidsrechterscoördinator van SVM kan jou verder helpen.

  We gaan eerst in gesprek en kijken wat jou wensen zijn en wanneer jij wel en niet zou kunnen en of je jeugd en/of senioren zou willen fluiten.
  Dan volgen er een aantal wedstrijden die je fluit (eerst jeugd en daarna senioren (als je kiest om ook senioren te willen fluiten) later na een aantal wedstrijden gefloten te hebben volgt er weer een gesprek en kijken we hoe jij het vind gaan en of je een scheidsrechterscursus wil gaan volgen)

  Als je scheidsrechter wil worden, heb je het volgende nodig:

  • Verstand van voetbal
  • Horloge met stopwatch (Is ook bij SVM aanwezig)
  • Voetbalschoenen/sportschoenen.
  • Fluitje & tos muntje (krijg je van SVM)
  • Scoreblok & pen (krijg je van SVM)
  • Rode & gele kaarten (krijg je van SVM)
  • Scheidsrechters tenue (krijg je van SVM)