• Op zaterdagmiddag 29 augustus 2020 trad SVM 3 aan voor het bekerduel met EDO 5.
    Het kampioenschap in de 3e klasse, het behalen van de laatste 8 van de beker en een 3e plek in de 2e klasse tot aan de coronacrisis gaf het nieuwe seniorenteam de wind mee in de aanloop naar het nieuwe seizoen. Dankzij het nieuwe diversiteitsbeleid van de vereniging ging een lang gekoesterde wens in vervulling en konden de spelers zonder six-pack zich in een aparte kleedkamer omkleden.

Niet eerder betraden zulke zelfverzekerde en afgetrainde spelers het veld van SVM als op deze druilerige middag. Trainer/leider Ronald liep deze zomer stage bij de Nederlandse turndames en had de weegschaal en vetmeter van Gerard Beltman geleend om de conditie van het team te checken. Dat leverde slechts 1 afvaller op en zonder Jesse startte het eerste officiële duel in de senioren.

In de openingsfase pakte SVM het initiatief en reeg het de kansen aaneen waardoor bij EDO, naast het regenwater, ook de moed in de schoenen zonk. De tomeloze ambitie van Pepijn leverde een keiharde treffer op die corona-proof gevierd werd in het eigen 16 meter gebied omdat daar ook het doel stond waarin werd gescoord. Vervolgens liet Thimo een strakke actie belonen met een strafschop die onberispelijk werd ingeschoten door Sam. Die kreeg enkele minuten later opnieuw de bal en zag zijn zoveelste afzwaaier afketsen op 3 tegenstanders waarna de bal tergend langzaam de EDO doelman passeerde.

Met een zee aan kansen, 3 doelpunten van Pepijn en Sam (2x) en een bal op de paal (Martijn) was het SVM kruit echter verschoten en groeide het aantal kreunende spelers van SVM 3. Halverwege de wedstrijd kreeg SVM de rekening gepresenteerd voor het strakke trainingsschema en intensieve warming up sessies. De Thaise technisch assistente kwam uiteindelijk niet meer toe aan haar groene thee en blije afronding met mondkapje, omdat steeds meer overtrainde spelers zich in de dug-out verzamelden.

Uiteindelijk vertrok EDO intens gelukkig met de verrassende winst van de Dierenriem en bleef het nog lang onrustig op het terras.