• Zaterdag 11 september trad het JO23 team aan tegen Zwaluwen Utrecht voor het tweede oefenduel van het seizoen.

Met de voorgaande wedstrijd en twee loodzware trainingen in de benen was er slechts een vage herinnering over van de yogasessie die het team bij Desto nog ten deel viel.
    Voorafgaand aan de wedstrijd probeerde de voorzitter nog met een massagetafel en luchtige outfit de spelers te verwennen maar dankzij kordaat ingrijpen van enkele spelers kon het team de kleedkamerdeur blokkeren en ongeschonden het veld betreden.

Na de wedstrijdbespreking en warming-up ging het talrijke en volledig gevaccineerde publiek volledig los waardoor de hardnekkige geruchten over bijgeleverde chips en bijwerkingen nieuw leven werden ingeblazen.

De 4-4-2 opstelling bleek opnieuw uiterst effectief tegen de gedegen ploeg van Zwaluwen. Mede dankzij een sterk centraal centrum, solide keeperswerk en een gestopte pingel raakte het Zwaluwen team eerst de weg, en toen ook de bal kwijt aan de sterk counterende thuisploeg.

De altijd sterk fluitende scheidsrechter Lamers liet zich niet afleiden door de kwalificatie van
    Max Verstappen en was uiterst begripvol toen Elja liefdevol de voeten van zijn tegenstander bewerkte.

De eerste helft werd afgesloten met een drink- en zuurstofpauze, een vrijwel gelijke stand en een getergde tegenstander die het bewijs leverde dat zelfs een hele zwerm Zwaluwen geen zomer oplevert op Sportpark Van Eck.

In de tweede helft maakt Martijn zijn opwachting, vulde Carlos de spits positie in en bewees routinier Niels zijn waarde als slot op de deur.

Al na 2 wedstrijden is de stijgende lijn van JO23 zichtbaar met meer kansen, meer balbezit, minder rode kaarten en 25% minder tegengoals.
    FC De Bilt is de volgende tegenstander in de beker en heeft - naar verluidt inmiddels een bus gehuurd om een ontketend JO23 het scoren te beletten.