• De eerste wedstrijden zijn gespeeld en wat menig scheidsrechter opviel, is dat veel spelers in de WedstrijdApp niet zichtbaar waren met een pasfoto. In de praktijk betekent het dat de scheidsrechter de spelers dan niet kan identificeren. Dat moet, anders kan de wedstrijd niet worden gespeeld dan wel je bent niet speelgerechtigd. Het is van groot belang dat dit zo snel mogelijk door spelers of ouders van spelers alsnog wordt gedaan. Hoe? Via voetbal.nl!!

  In de Voetbal.nl app en website en in de KNVB wedstrijdzaken app wordt gebruik gemaakt van profielfoto's. Je kunt je eigen profielfoto toevoegen via Mijn gegevens in de Voetbal.nl app of website en in KNVB wedstrijdzaken app. Jouw teamleider kan je vast ook wel helpen.

  HOE WIJZIG JE EEN FOTO IN DE VOETBAL.NL APP?
  Zodra je je pasfoto wil wijzigen, ga je in de Voetbal.nl app naar 'Instellingen' en daar kies je voor 'Mijn persoonsgegevens'. Klik vervolgens op je pasfoto zodat je een nieuwe kunt toevoegen. Zo simpel is het eigenlijk. Echt belangrijk is wel, besef dat de foto die je toevoegt in Voetbal.nl, ook daadwerkelijk je spelerspasfoto is voor je spelerspas. De scheidsrechter moet jou dus aan de hand van deze foto kunnen herkennen op het veld. Daarom moet het een foto zijn waar je alleen op staat met hoofd t/m schouders.

  VOOR WIE KAN ER EEN FOTO TOEGEVOEGD WORDEN
  Alleen als je lid bent van een vereniging en/of lid bent van de KNVB kan er een foto aan je profiel worden toegevoegd. Het is niet mogelijk om een foto aan je profiel toe te voegen als je geen lid van een vereniging en/of de KNVB bent. 

  WAARVOOR WORDT MIJN FOTO GEBRUIKT
  Op Voetbal.nl is je foto onderdeel van jouw profielgegevens. Jouw profielgegevens zijn uitsluitend voor jezelf zichtbaar. Verder wordt je foto op verschillende plekken in Voetbal.nl gebruikt, zoals in de teams, wedstrijdverslagen en man of the match. 

  Let op: Je foto wordt ook gebruikt op je spelerspas.
  Zichtbaarheid van jouw foto voor andere gebruikers van Voetbal.nl op deze verschillende plekken kun je zelf regelen via het onderdeel zichtbaarheid in jouw profielgegevens. 
  In de KNVB wedstrijdzaken app is je foto eveneens onderdeel van jouw profielgegevens. In de KNVB wedstrijdzaken app wordt je foto uitsluitend gebruikt ten behoeve van officiële doeleinden. Je foto wordt op de digitale (KNVB) pas gebruikt en in het digitaal wedstrijdformulier.  In beide gevallen is de foto bedoeld om je te kunnen legitimeren als speler (bij een wedstrijd). Bovendien is je foto beschikbaar in het teambeheer voor de teammanager van jouw team.

  WANNEER KAN EEN FOTO TOEGEVOEGD WORDEN
  Vanwege het officiële karakter van de foto is het toevoegen van een foto aan je profiel aan bepaalde voorwaarden verbonden. Als je nog geen foto hebt, dan kun je te allen tijde een foto aan je profiel toevoegen. Als je reeds een foto hebt, dan kun je alleen foto toevoegen in de periode dat de KNVB dit toestaat. Deze periode kan per seizoen verschillen, maar voor het seizoen 2021-2022 is het mogelijk om tot 1 november je foto te wijzigen. Op hoofdlijnen kunnen bestaande foto's in de periode van 1 juli t/m 31 oktober gewijzigd worden. Buiten deze periode kunnen wijzigingen van de foto uitsluitend door de KNVB plaatsvinden.