• Quinoa is een eenjarige plant uit de amarantenfamilie (Amaranthaceae). De soort komt als adventief voor in Nederland. Quinoa komt van nature voor in Zuid-Amerika. De gecultiveerde variant vormt op dit continent al lange tijd een belangrijke voedselbron. Quinoa wordt in het Nederlands op verschillende manieren uitgesproken: letterlijk: kie-no-a, meer Engels: kie-no-wah, meer Spaans: kien-wah, of naar het oorspronkelijke Quechua kie-noewa.

Na afloop van de wedstrijd tegen ’t Gooi was er geen Quinoa te bekennen in de kleedkamer van SVM. Daar werd de legendarische zege van SVM JO23 op het topteam van ’t Gooi gevierd met sinas, cola, shandy en exota. Wel bleek de interventie van de welbespraakte gelegenheidsverzorger van SVM noodzakelijk. De stugge reserveshirts die in allerijl waren aangerukt hadden zo hun bijwerkingen. Maar gelukkig kon hij met een zachte spons de opgezwollen papillis van spelers tot het reguliere formaat terug brengen.

De wedstrijd zelf verliep geheel volgens schema. De lockdown en het vervallen van de doordeweekse trainingen bleek het recept voor succes van SVM JO23.

Met de geplande 2-0 (Lucas, Thimo) voorsprong werd de rust bereikt, mede dankzij het kniftig verdedigen op links door Sam en de onnavolgbare reddingen van Niels.
    De tussentijdse wedstrijdbespreking in de rust werd ruw onderbroken door de niet onopgemerkte flatus van een van de gastspelers uit SVM 2 waarna het team in gestrekte draf opnieuw de frisse buitenlucht van veld 1 opzocht.

In de 2e helft liet SVM zowel de uitstekend fluitende scheidrechter Bone, als ook de tegenstander alle hoeken van het veld zien. Niels verzorgde met een linksbenige schuiver het sluitstuk van de wedstrijd. Met een 6-1 winst in de pocket, een wervelende champagnedouche en de bijwerkingen van de stugge shirts werd de wedstrijd afgesloten.