• Op dinsdagavond 30 juni 2020 speelden JO19-1 en JO16-1 een oefenwedstrijd op het hoofdveld van SVM. De tribune was goed gevuld, en niet in de laatste plaats door de extra ballast aan coronakilo’s die menige toeschouwer met zich mee torste.
    Scheidsrechter Huigen was bereid gevonden het titanenduel te leiden, geassisteerd door zijn assistenten Reparon en Schouten die allen onbewogen de regen trotseerden.

Dankzij de miezerregen was de luchtvochtigheid boven het veld bij aanvang al immens. Dat werd niet minder dankzij de enorme inspanning die beide teams op de mat legden.
    De combinatie van grote druppels en kleine druppels in de lucht vormde de ideale omgeving om Maurice de Hond’s aerosols-theorie over de verspreiding van het coronavirus te testen.

De JO16-1 coaches Kalverda en Bosman pakten uit met een verrassende wedstrijdaanpak. De opvallend geparkeerde touringcar op het parkeerterrein deed vermoeden dat ‘de bus’ geparkeerd zou worden in het 5 meter gebied. Dat bleek echter slechts een slinkse afleidingsmanoeuvre. Met fris opportunistisch voetbal, uitgekookte panna’s en een scherpe doelman kwam het team uit de startblokken. JO19-1 werd daardoor gedwongen de wedstrijdstrategie om te gooien, de geharmoniseerde liniewissel - een vondst van trainer De Valk - te hanteren en debutant Gijs in te zetten om de dreiging te keren.

Dat bleek voldoende voor de bejaarde selectie die – mede dankzij de ingelaste drinkpauzes - voltallig het einde van de wedstrijd haalde.
    Ook na de wedstrijd werd het nog gezellig in de mobiele mini-kantine van Tom op de parkeerplaats en de aangepaste corona douchecel van Robin.