• Wat moet ik doen als iemand in mijn team positief getest heeft op het coronavirus?

In het geval van een positieve test in je team is het verstandig om zo snel mogelijk, via de betrokkene, te schakelen met de GGD. Zij doen een bron- en contactonderzoek en zullen aangeven welke regels gelden voor contacten die voortkomen uit het bron- en contactonderzoek zoals de teamgenoten van de speler. Meer info over soort contact en wat te doen vind je hier.

Over het algemeen verblijven sporters tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon en ziet de GGD teamgenoten als 'overige niet nauwe contacten'. Als iemand besmet is (lees index in de link hierboven) dan heb je 3 categorie mensen waar je contact mee hebt. In dit geval is degene die in je team zit meestal (contact buiten) categorie 3. Dus mag je gewoon spelen: Deze spelers mogen in dat geval blijven deelnemen aan wedstrijden maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt. En niet naar binnen! Gebruik van kleedkamer, wc en kantine is dus niet mogelijk. Heeft het contact binnen plaatsgevonden, lees dan beide links goed door voor jouw specifieke situatie.

Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid! Als je dus weet dat iemand meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van de desbetreffende speler is geweest, dan geldt voor deze persoon het dringende advies in quarantaine te gaan voor de duur die de overheid voorschrijft.

Klik hier voor de corona-leefregels van de GGD (scroll naar de brief die bij jouw contactsituatie past en leest wat te doen). Bij vragen over specifieke situaties kan je bellen met de GGD.

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen over een specifieke situatie, dan is ons corona-aanspreekpunt Gilbert Mackaaij via corona@svmmaartensdijk.nl.