• Zomerreces: Trainen alleen op woensdagavond op het kunstgras

 • Word je dit voetbalseizoen 17 jaar? Dan moet je het Spelregelbewijs halen...
  Voor een voetballer is het belangrijk om de spelregels te kennen om beslissingen van de scheidsrechter beter te begrijpen. Het spelregelbewijs helpt hierbij. Elke speler dient voor aanvang van het nieuwe seizoen van het kalenderjaar (jan-dec) waarin hij/zij de leeftijd van 17 jaar bereikt in het bezit te zijn van een spelregelbewijs. Dit kan online via Voetbalmasterz.nl.
  Een flitsende site die op een speelse en duidelijke manier voorbereidt op het behalen van het spelregelbewijs. Zo zijn er veel oefenmogelijkheden en is er uitleg over de regels en over spelsituaties.

  Hoezo?
  Via het digitaal wedstrijdformulier (DWF) wordt gecontroleerd of een speler wel of niet in het bezit is van het spelregelbewijs. Wanneer dit niet het geval is, ontvangt de speler via het DWF een waarschuwing. Na 5 waarschuwingen mag de speler niet meer opgevoerd worden op het digitale wedstrijdformulier. Dit betekent dat je dan niet meer mag meespelen! Pas als het spelregelbewijs is gehaald, dan mag de speler weer uitkomen in wedstrijden.

  Hoe?
  Spelers krijgen ruim voor hun 17e verjaardag van de KNVB een mail met hun activatiegegevens. Deze bestaat uit een relatiecode en een persoonlijke activatiecode. Met deze gegevens kan het KNVB account geactiveerd worden via voetbalmasterz.nl.

  Voor meer info zie: https://www.knvb.nl/nieuws/assist/assist/52483/spelregelbewijs-seizoen-2020%E2%80%9921-haal-het-nu

  Let op: gebruik bij het activeren wel het mailadres (oudermailadres) dat bekend is bij KNVB en SVM.

  Hulp nodig?
  Voor hulp en ondersteuning kan je terecht bij onze TVC. Relatiecode en activatiecode kwijt? Mail dan naar   wedstrijdcoordinator@svmmaartensdijk.nl.

  Haal je spelregelbewijs!

 • 10 nieuwe spelregels vanaf voetbalseizoen sept. 2019

  1.   Doeltrap of vrije trap (verdedigend team) hoeft de zestien niet meer uit. De bal hoeft bij een doeltrap niet meer het zestienmetergebied te verlaten voordat een speler de bal mag aanraken. Hetzelfde geldt voor vrije trappen voor de verdedigende partij in het eigen strafschopgebied.

  **Nu is het nog zo dat de verdediger en aanvaller niet in het zestienmetergebied de bal mogen aannemen en/of niet in het zestienmetergebied mogen zijn op het moment dat de doeltrap wordt genomen en deze dan buiten het zestienmetergebied willen gaan aannemen. **

  2. Ook teamofficials kunnen gele/rode kaart krijgen.
  Scheidsrechters kunnen nu ook een gele of rode kaart geven aan teamofficials die zich schuldig maken aan "onbehoorlijk" gedrag. Als niet duidelijk is wie de overtreding maakte, dan ontvangt de coach die op dat moment in de instructiezone als hoofdcoach optreedt de gele of rode kaart.

  3. Gewisselde spelers via de kortste weg van het veld
  Een speler die gewisseld wordt, moet het veld verlaten bij de dichtstbijzijnde doel- of zijlijn, tenzij de scheidsrechter de speler toestaat om het veld te verlaten bij de middenlijn.

  4. Scheidsrechtersbal
  Omdat de scheidsrechtersbal in de huidige vorm vaak leidt tot een opstootje of een €˜gekunstelde€™ hervatting. Bijv. de bal na een scheidsrechtersbal diep op de helft van de tegenstander over de zijlijn te trappen, wordt dit aangepast. Het laten vallen van de bal gebeurt voor slechts 1 speler en alle andere spelers moeten zich op minimaal 4 meter afstand bevinden. Het spel zal dan op de normale€™ wijze worden voortgezet, d.w.z. dat de bal niet terug wordt gegeven aan de tegenstander. Als het spel werd onderbroken terwijl de bal, of het laatste contact met de bal, in het strafschopgebied was, dan geeft de scheidsrechter de bal aan de keeper van de verdedigende partij. In alle andere gevallen gaat de bal naar een speler van het team dat de bal het laatst geraakt heeft op de plaats waar de bal werd geraakt. Als de bal de (assistent-)scheidsrechter raakt, volgt in bepaalde gevallen een scheidsrechtersbal voor het team dat de bal het laatst in bezit had voordat de (assistent-)scheidsrechter werd geraakt:

  • Als hierdoor de bal in het doel gaat.
  • Als hierdoor een kansrijke aanval ontstaat.
  • Als hierdoor het andere team in balbezit komt.
  • In alle andere gevallen gaat het spel gewoon door.

  5. Muurtje
  Als het verdedigende team een muurtje vormt van drie of meer spelers, dan moeten de spelers van het aanvallende team minimaal 1 meter afstand houden van het €˜muurtje.

  6. Hands
  Een doelpunt wordt voortaan altijd afgekeurd als de bal een arm of hand heeft geraakt, ook al is het onbedoeld en is er sprake van aangeschoten hands. Het creeeren van een scoringskans met de hand mag evenmin.
  Een speler zal normaal gesproken niet worden bestraft wanneer de bal zijn hand of arm raakt als de bal kaatst vanaf het eigen lichaam van de speler of van het lichaam van een andere speler (van beide teams) en als een speler valt met de hand of arm als steun tussen het lichaam en de grond.

  7. Keeper
  Als een keeper de bal direct in de goal van de tegenstander gooit, volgt er een doeltrap.
  Als een keeper een bal tevergeefs heeft geprobeerd weg te werken, en deze komt weer bij hem/haar terug, dan mag de keeper de bal met de hand pakken, zonder dat dit een overtreding is.

  8. Strafschop
  Als de strafschopnemer van een team geblesseerd is geraakt, mag hij/zij (snel) worden verzorgd (op het veld) en daarna de strafschop nemen.
  De scheidsrechter hoeft niet aan te geven dat de penalty wordt genomen, als de keeper de doelpalen, de lat of het net aan tikt, of als de keeper beweegt.
  De keeper moet zich op (niet voor of achter) de doellijn bevinden bij het nemen van een strafschop, maar hoeft slechts 1 voet op de doellijn te hebben (of daarboven als deze in de lucht is) als de strafschop wordt genomen.

  Het ABBA Systeem wordt niet verder doorgezet!

  9. Aftrap
  Het team dat de toss wint mag of bepalen aan welke kant ze het doel aanvalt, of ervoor kiezen de aftrap te nemen.

  10. Ingooi
  Alle spelers moeten tenminste 2 meter afstand houden bij een ingooi.