• De bruine kikker is een relatief grote, gedrongen kikker met een grote, platte kop en een relatief stompe snuit. De kikker wordt gemiddeld 7 tot 9 centimeter lang. Mannetjes kunnen tot maximaal 10 cm lang worden. De vrouwtjes worden gemiddeld groter en bereiken maximaal 11 centimeter. De kleur van de kikker verandert tijdens de voortplantingstijd, de vrouwtjes krijgen gele en rode kleuren aan de flanken. Mannetjes worden wat grijzig, soms met blauwe vlekjes op de flanken, maar ze worden niet blauw zoals de heikikker.

Er was echter geen enkele bruine of heikikker te bekennen toen SVM JO23 het complex van FC De Bilt betrad. Daar stonden de spelers en staf van FC De Bilt de beloften van SVM JO23 op te wachten. FC De Bilt bleek te beschikken over een selectie met 18 spelers en dus 7 wissels en dat leidde meteen tot de nodige onrust en verwarring in de ietwat krappe dug-out van de thuisploeg.

SVM stelde slechts 10 spelers op in de basisformatie voor de aftrap. ”Meer hebben we er vandaag niet nodig tegen deze matige ploeg” aldus de coach. In werkelijkheid bleek dat
    invallers Coen en Thimo wel beschikken over het bij SVM verplichte veterstrik diploma, maar nog steeds aanhikken tegen het herexamen klokkijken voor gevorderden.

De wedstrijd verliep geheel volgens verwachting: FC De Bilt dat angstvallig ‘de bus’ voor het doel probeerde te parkeren, en SVM dat met bijna 90% balbezit de wedstrijd volledig domineerde. In de rust werd het team verrast door Martijn die met een subtiele voicemail een nieuwe verzorgster annex waterdrager had weten te werven voor de verzorging in de rust.

Ondanks de 10 mans verdediging kon FC De Bilt niet voorkomen dat SVM aan het langste eind trok en in de laatste minuten van de wedstrijd de verdiende goal kreeg. De flitsende combinaties op het middenveld, de wegtrekkende Elja en de loepzuivere assist van Thimo bezorgde Lucas de kans om de score voor SVM in de beker te openen.

Na afloop werden Tom - die foutloos keepte - en Lucas gehuldigd als MVP’s van de wedstrijd.