• We moesten zaterdag 4 mei naar Zwaluwen Utrecht die boven aan staan en gaan voor het kampioenschap. We staan op dit moment op een nacompetitie plek en het ziet er naar uit dat wij niet meer ingehaald gaan worden door de onderste 2 ploegen waardoor we ons op kunnen maken voor nacompetitie voor behoud 4e klasse. We hadden 2 keuzes inzakken en de bal aan de tegenstander laten en dan in de counter proberen voor resultaat te gaan of wat we gedaan hebben 1 op 1 spelen en dan zien we wel aan het eind van de wedstrijd hoe het staat en dan heb je het gevoel dat je mee gedaan hebt aan de wedstrijd en volgens mij hebben wij mee gedaan en ons niet verstopt. Bij deze speelwijze hoort een plan en dat is heel simpel iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen tegenstander want je speelt 1 tegen 1 over het hele veld. Tuurlijk als je met 8 3 verliest dan is de winst verdiend voor zwaluwen Utrecht maar het is niet zo dat SVM alle hoeken van het veld heeft gezien dat zou je denken bij zo’n uitslag. We hadden in de thuis wedstrijd al gezien dat ze slim zijn en je proberen te verrassen met loop acties vanuit het middenveld en tuurlijk hebben ze ook individueel kwaliteit lopen met een paar spelers op het middenveld en voorin maar wij kregen echt heel veel mogelijkheden om te voetballen en om een man meer situatie te creëeren maar wij waren slordig in de passing en dan bedoel ik wij deden het veel te moeilijk wat ook gewoon simpel kon en je mag geen onnodig balverlies lijden als je weet dat de tegenstander daar gebruik van kan maken want je speelt 1 tegen 1 omdat hun voorste linie niet mee verdedigde en wij de man meer situatie veel te moeilijk wilde uitspelen. In de 5de minuut 1 0 door niet goed verdedigen van Sascha en slecht wegwerken van de bal door Perry, in de 17de minuut 2 0 door niet meelopen met je tegenstander, in de 30ste minuut 3 0 hetzelfde verhaal niet meelopen, 33ste minuut 4 0 weer niet meelopen met je tegenstander tuurlijk is dat een kwaliteit van de tegenstander en dan hebben ze spelers die kansen afmaken maar hier hebben we op gehamerd tijdens de bespreking als je 1 tegen 1 speelt. In de 38ste minuut 4 1 door Mark was een goede aanval maar in de 44ste minuut niet goed dekken de 5 1 dan sta je 5 1 achter met de rust ondanks dat je zelf ook nog mogelijkheden hebt gehad. Dan kan je het in de rust terug draaien maar het waren onze eigen fouten waardoor we met deze stand achter stonden dus we bleven 1 tegen 1 spelen. In de 58ste minuut 5 2 doelpunt Sascha voorzet Kars. In de 65ste minuut 6 2 uit een slechte corner van ons en niet om je heen kijken waar je staat wij stonden voor de aanvaller op hun helft ipv er achter. 70ste minuut 7 2 ook weer niet opletten. In de 65ste minuut 7 3 door Kars uit pass van Jelle en in de 85ste minuut 8 3 door weer niet mee te lopen. We hadden het ook anders kunnen doen deze wedstrijd en dan had je waarschijnlijk ook verloren met minder doelpunten tegen maar dan had je misschien zelf niet gescoord. Het gaat er niet om wat voor systeem je speelt het gaat erom hoe jij deze invult als voetballer. Teveel spelers hadden ontzag voor de tegenstander en dat moet je nooit hebben respect dat mag is iets heel anders. Meer dan de helft van onze spelers gaven niet thuis en dan zie het verschil met verleden week niets ten nadele van de tegenstander die verdiend wonnen. Na de wedstrijd kwamen 2 moeders met de vraag waarom ik hard en negatief ben langs de lijn: ik praat langs de lijn in mijzelf over situaties die niet goed gaan en dat horen de mensen langs de lijn maar dat doe ik om mijn frustratie kwijt te zijn en in de nabespreking na de wedstrijd vertel ik wat goed ging en wat fout ging, gelukkig zeiden ze ook dat ook positieve dingen gehoord hebben. Ik zei ook tegen ze dat ik als trainer van mijn spelers hou en dat ik ze aan het opvoeden ben net zoals ik mijn eigen kinderen heb opgevoed en zelf ben opgevoed voor de maatschappij zo doe ik dat ook met mijn spelers om ze betere voetballers te maken. Ik zei ook nog tegen de moeders dat ik liever hebt dat ze mij een klootzak vinden maar wel veel geleerd hebben van mij dan een aardige man en niets geleerd hebben en gelukkig vonden zij dat ook. Bedankt weer voor de support en op naar volgende week thuis tegen Hertha.