• Zaterdag 4 september stond voor JO23 het eerste (beker)duel van het seizoen op het programma. De mentale druk op het team vooraf was enorm maar gelukkig wist de gastvrouw van Desto de spanning uit de ploeg te halen met een yogasessie in kleedkamer 12. Desto heeft maar liefst 4 JO23 teams en had de elite van JO23-1 geselecteerd om aan te treden tegen SVM.

  Met een gelukzalige glimlach en drie kniftige invallers van SVM2 - die thuis maar liefst 4 doelpunten incasseerden - betrad JO23 het veld in de nieuwe slim-fit tenues.
  Dirk - geblesseerd maar niet gebroken - zag meteen dat het warme weer een aanslag zou doen op het fysieke gestel van de ploeg. Hij greep zijn waterzak en liet die de rest van de middag niet meer los.

  Meteen vanaf de aftrap nam SVM het heft in handen met een solide 4-4-2 opstelling, accurate combinaties en uitgespeelde kansen. Casper hield de eerste helft het hoofd koel, en het doel schoon tot grote ergernis van de thuisploeg.

  Geheel volgens plan schakelde SVM in de rust over naar een systeem met 3 spitsen (4-3-3) en een versnelde sjok waardoor niet alleen SVM maar ook de thuisploeg meer ruimte kreeg.
  Scheidrechter Rasink leidde het duel in goede banen maar kon niet voorkomen dat Niels hem zowel de gele, de rode kaart en zijn fluit ontfutselde en zich in gestrekte draf naar de scheidsrechters cursus spoedde. SVM schakelde geruisloos over op 4-3-2 en dat leverde direct doelrijpe kansen op voor Niels, Lucas, Elja en Pepijn.

  Na het gelijke spel in de eerste helft werd de tweede helft afgesloten met een zeer verdienstelijke 4-0 eindstand.