• Vandaag de wedstrijd tegen Vliegdorp voor een plek in de finale tegen degradatie. De trainer kan ik goed en wij hebben dit seizoen 2 x vriendschappelijk gespeeld tegen elkaar alle twee 1 x gewonnen en ik heb vaak met andere verenigingen tegen Vliegdorp gespeeld en altijd waren het moeilijke potjes dus ik wist wat ons te wachten stond en dat heb ik de jongens van ons zo duidelijk mogelijk willen maken in onze 2 trainingen die we voor deze wedstrijd nog hadden. Na 5 min spelen was daar de 1e kans voor Vliegdorp door niet goed ingrijpen van ons maar Max de vervanger van Thijs die het doel verdedigde redde voortreffelijk. In de 9de min een kans voor Kars maar de keeper redde goed en uit de volgende corner nog een kopbal van Jelle die de keeper kon vangen. In de 21ste min weer een aanval van Vliegdorp maar Max redde weer voortreffelijk en in de 27ste min schot Mark maar keeper van Vliegdorp redde ook weer goed. In de 36ste min een slechte inspeel pas van ons en Vliegdorp schakelde snel om en hun topscorer benutte dit buitenkansje voortreffelijk 0 1 voor Vliegdorp. In de 43ste min weer een redding van Max die ons in de 1e helft in de wedstrijd hield. In de 1e helft speelde Vliegdorp beter dan SVM die ver onder de maat speelde door de spanning van deze wedstrijd en voor de meeste jongens was dit nieuw om mee te maken. In de rust de jongens rustig toe gesproken en duidelijk gemaakt dat we vrij uit en zonder spanning moesten gaan voetballen want de meeste spelers stonden onder spanning dan is het afwachten hoe de spelers dit op pakken en dat deden ze voortreffelijk, ze speelde vrij uit en met een andere drive dan in de 1e helft. In de 47ste min redding van keeper Vliegdorp op inzet van Jelle. In de 56ste min kans Kars maar dat leverde nog niets op. In de 64ste min schot van Sascha maar ging naast, we zaten beter in de wedstrijd en Vliegdorp kreeg het steeds moeilijker maar het blijft een gevaarlijke ploeg met de 2 spitsen die ze hebben voorin en dat bleek ook wel want Max moest nog een keer goed optreden om de 0 2 te voorkomen en schoten nog een bal voor langs. Kars had nog een paar mogelijkheden maar nam de verkeerde keuze soms moet je gewoon blind schieten en niet nog een keer kappen of afgeven soms moet als spits egoïstisch zijn. In de 80ste min geweldige actie van Ove die met een actie het middenveld in kwam en vanaf 25 meter de bal keihard in de kruising schoot wat een doelpunt en ontlading. We zagen in de 2e helft dat de conditie steeds minder werd bij Vliegdorp dat kwam ook doordat wij met veel meer drive speelde dan de 1e helft het was belangrijk om de gelijkmaker te maken om er een verlenging uit te slepen. In de 90ste min kreeg Mark nog een goed kans maar de bal ging naast en de scheidsrechter floot af dus verlenging. Praatje gehouden en gezegd om zo door te blijven gaan en dan is het maar afwachten hoe het verder gaat met deze jonge groep. Gelukkig hadden we in de 94ste min van de 1e verlenging een goede aanval over rechts met Thimo en Sascha en de voorzet van Sascha werd door Kars binnen geschoten. Vliegdorp ging wat meer risico nemen maar we hadden het redelijk onder controle en we hadden in de 1e verlenging uit kunnen lopen maar als dat niet gebeurt dan zie dat aan de andere zijde een kans vlak voor einde van de 1e verlenging ontstaat en toen hadden wij geluk dat de speler de bal onder kant lat schoot en niet er in anders moet je weer aan de bak de 2e verlenging. In de pauze aangegeven blijf alert en scherp wat best lastig is in een verlenging want de vermoeidheid speelt ook een rol. De 2e helft van de verlenging bleven we goed overeind en gaven bijna niets meer weg misschien als onze eindpass goed was geweest hadden we het eerder kunnen beslissen maar gelukkig in de 119de min maakte Marcel uit een goede aanval de 3 1 wat de wedstrijd besliste. Complimenten naar de spelers onze gemiddelde leeftijd was 21,9 jaar hoe ze de 2e helft en de verlenging hebben gespeeld ze hebben alles gegeven wat resulteerde in een finale plaats voor behoud van de 4de klasse. Het is altijd vervelend om van een vriend te winnen. De 1e helft was voor Vliegdorp en de 2e helft en verlenging was voor SVM dus in dat opzicht is het misschien verdiend dat wij verder gaan en gelukkig vond René de trainer en vriend van mij dat ook want hij zei dat het verdiend was omdat we in een andere drive speelde dan de 1e helft. Ik wens René bij zijn nieuwe club alle succes en Vliegdorp wens ik succes voor volgend jaar. Op naar zaterdag waar we op neutraal terrein tegen 4de klasse Geuzenmiddenmeer moeten spelen voor behoud in de 4de klasse. Ik hoop dat er veel support zal zijn want dat verdiend deze groep. De staf is ontzettend trots op de jongens hoe ze deze wedstrijd en competitie altijd er vol voor willen gaan en altijd hard werken en tuurlijk soms moet het voetbal beter dat snapt de technische staf ook wel.