• Bij SVM nu ook ‘een Derde Helft’ i.s.m. Old Stars.

28 jul 2020
  • Onze voetbalvereniging SVM is van nature een omni-vereniging met diverse sporten onder één dak zoals voetbal, squash, darten, zaalvoetbal, biljart, bridge en vroeger zelfs atletiek. SVM wil haar sportcomplex graag openstellen voor meer doelgroepen in onze samenleving in de kernen Maartensdijk, Hollandsche Rading, Westbroek en Groenekan.

Onze ambitie is een ontmoetingsplek te zijn voor jong & oud; door andere doelgroepen zoals onze ouderen in onze samenleving een ontmoetingsplek te bieden.

Momenteel wordt ons complex door onze sporters met name in de avonduren gebruikt. De mogelijkheid voor ‘de Derde Helft’ om overdag gebruik te maken van het sportcomplex ligt dus voor de hand. Zo is een mooi plan ontstaan uit de nieuwe NOC*NSF-gedachte om meer mensen gezond te laten bewegen en de behoefte van onze ouderen in Maartensdijk e.o. om op deze locatie gezellig bij elkaar te komen en activiteiten te ondernemen. Dit project voeren wij uit in samenwerking met het Nationaal Ouderen Fonds.

Maartensdijk kent veel activiteiten die vooral geconcentreerd zijn in de directe woon- en leefomgeving van de senioren doelgroep. Dat is fijn maar juist veel ouderen vinden het erg leuk en goed om er even uit te zijn en samen leuke dingen te doen op een vaste ochtend op een andere ontmoetingsplaats. Zo biedt SVM zoveel mogelijk inwoners de kans om meer en betere sociale contacten op te bouwen en vooral gezond te blijven bewegen.

Inmiddels is er een commissie gestart met het maken van plannen voor de Derde Helft bij SVM. Voor meer vragen kan je terecht bij Hans Nauta.