• Een hygrometer is een instrument om vochtigheid van de lucht te meten. Het instrument bestaat uit twee thermometers. Bij één exemplaar wordt continu het bolletje natgehouden. Door de verdamping wordt de thermometer afgekoeld tot het dauwpunt en deze temperatuur wordt ook wel de natteboltemperatuur genoemd.

    Ook zonder hygrometer en hoekvlaggen werden de JO23 bolletjes op 16 februari - tijdens de inhaalwedstijd tegen ‘t Goy - continu natgehouden door extreme weersomstandigheden.
    Wind en regen teisterde het hoofdveld waardoor ook het bolletje onder het buiktruitje van de altijd stralende scheids Cloo verleidelijk flonkerde in het licht van de volle maan.

    Het gortdroge team van ’t Goy bleek al gauw meer moeite te hebben met het slechte weer dan de SVM selectie. SVM spelers weten al langer dat je bij inspanning in de regen het makkelijkste vocht en dus ballast kan verliezen door te niezen, lachen of springen.
    Het warming up programma werd daarom - na ‘core stability’ en ‘lastige ballen’ - aangevuld met het trainen van de bekkenbodemspieren. Voor Lucas kwam dat helaas te laat.

    De wedstrijd tegen ’t Goy - en het seizoen van JO23 - werd afgesloten met een afgetekende 2-1 winst. De doelpunten kwamen van Thimo en Martijn (p), de strakke reddingen en de penalty safe van Niels. Het afscheid in stijl werd mede mogelijk gemaakt door fusiepartner SVM2 en de 2S-en uit JO18.