• Wat houdt De Derde Helft in?

Het Nationaal ouderenfonds is in 2019 een project gestart met als doel om 55 plussers meer te laten bewegen en sociale activiteiten te bevorderen.Hiervoor zijn landelijk sportaccommodaties bereid gevonden om dit te realiseren. In Maartensdijk is dit project gestart bij onze club op 22 september 2020.

De Derde Helft in Maartensdijk is een samenwerking tussen voetbalvereniging SVM, stichting Mens de Bilt, korfbalvereniging Tweemaal Zes en Fysiotherapie en Beweegcentrum Karstens en van der Meijden. Iedereen vanaf 55 jaar is van harte welkom om elkaar te ontmoeten en mee te doen met activiteiten die georganiseerd worden door vrijwilligers zoals bord- en kaartspelen, darten, Jeu de boules, walking football, korfbal, tennis, badminton, yoga, mindfulness en ook diverse workshops.

Onze gezellige sportkantine is ontmoetingsplaats voor ouderen uit Maartensdijk en omgeving, waar zij anderen ontmoeten en niet alleen deelnemer maar ook organisator van activiteiten kunnen zijn. Hoewel de activiteiten plaats gaan vinden in en buiten  de sportkantine, hoeven de activiteiten juist niet sportief van aard te zijn. Van puzzelmiddag tot literatuuractiviteiten en van Oud-Hollandse spellen tot stijldansen, alles is mogelijk.

Elke dinsdagochtend van 10.00-12.30 uur met de mogelijkheid om te lunchen. Uiteraard alles coronaproof.

In verband met de corona-maatregelen graag vooraf aanmelden als je komt.

De Derde helft zoekt hiervoor begeleiders en een ouderencommissie.

Wij zoeken mensen, die het leuk vinden om ons als begeleider te komen helpen bij een van deze activiteiten.

Vind je het leuk om :

1. Deel te nemen aan de ouderencommissie

2. Een van de spel en/of sportactiviteiten te begeleiden?

3. Wil je ons helpen achter de bar?

Contactpersoon: Gerda Vloedgraven lid werkgroep ouderencommissie De Derde Helft bij SVM: 3ehelft@svmmmaartensdijk.nl | 06-28695669.

Geslaagde Opening
    Dinsdag 29 september is de Derde Helft gestart (nog net op tijd voor de lockdown). Het was een zeer geslaagde opening met 20 enthousiaste deelnemers. Na een flitsende warming up door Joyce  Geurtsen van 2Move, waren vooral Yoga, bewegen voor ouderen en dynamic tennis favoriet. En ook de spelletjes werden veel gebruikt. Dit alles goed georganiseerd door de 10 vrijwilligers. De komende 3 weken t/m ca 20 oktober ligt het even stil vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. Maar we hopen daarna weer gewoon van start te kunnen gaan!